Pàgines

Cita

... Hi ha dues coses essencials en la ciència: una és posseir la imaginació necessària per a atrevir-se, per a aventurar-se, per anar amb les idees més enllà del que un ja coneix, i l'altra consisteix a posar a prova tals noves idees de la forma més rigorosa.
Sir John Eccles
Premi Nobel de Medicina 1963

1/4/14

Tema 6 Capes de l'atmosfera



  • Troposfera, és la capa que està en contacte amb la superfície terrestre i té el major percentatge dels gasos imprescindibles per a la vida com l'oxigen. És on ocorren els fenòmens meteorològics i s'hi formen núvols. El seu espessor mitjà és de 12 Km.
  • Estratosfera, Aquesta capa s'estén des de la troposfera fins els 50 km d'altura. Està formada per capes de gasos, una d'aquestes és la capa d'ozó que protegeix els éssers vius de l'acció perjudicial dels rajos ultraviolats.
  • Mesosfera, arriba fins els 80Km. La temperatura descendeix fins els -90 º C. S'hi produeixen nombroses turbulències i s'hi formen núvols de cristalls de gel.
  • Termosfera o ionosfera, arriba als 400 Km. És la capa a la què arriba més radiació solar, les temperatures són elevades. S'hi desintegren molts meteorits. S'hi reflecteixen les ones de ràdio i televisió.
  • Exosfera, arriba fins l'espai exterior té poca concentració de gasos.